Archived event

Balfolk Workshop + Bal

Met Marco Campman, Wouter en de Draak, Guus Herremans en PHLOX

We sluiten dit jaar af met de onze welbekende Wouter en de Draak, Guus Herremans en zijn opkomende groep PHLOX! We beginnen de avond met Wouter en de Draak die speciaal voor ons ook wat Nederlandse dansen zullen spelen die je kunt leren bij de workshop eerder op de dag. Na de picknick gaan dan verder met een afwisselende mix van PHLOX en Guus Herremans solo en duo met muzikanten van PHLOX. Dus verwacht intieme tunes en de power van een krachtige balfolk-big-band!

JE KUNT RESERVEREN VIA GOOGLE FORMS, ZIE HIER.

Programma
12:00 – Workshop
15:00 – Einde Workshop
15:30 – Inloop voor het bal
16:00 – Wouter en de Draak
17:30 – Potluck
19:30 – Guus Herremans & PHLOX
21:45 – Eind bal

Workshop Beschrijving – Nederlandse Dans met Marco Campman
De workshop wordt gegeven door Marco Campman. Wouter en de Draak heeft een EP (digitaal) uitgegeven, met repertoire uit het rijke repertoire van Nederlandse volksdansen: onder andere de IJswals en de Gort met Stroop.

Deze middag ga je samen met een partner(s) deze dansen leren. Balfolk, maar dan nét ietsje anders. Bij volksdansen ligt de volgorde van de dansfiguren meestal vast.

De IJswals is een sierlijke dans, waar je met z’n tweeën figuren maakt op het denkbeeldige ijs dat op de dansvloer ligt. Ook leuk om delen van de choreografie te gebruiken voor andere trage walsen.

De Gort met Stroop is een dans voor twaalf personen, waar onder meer een strip-the-willow wordt uitgevoerd.

Marco danst sinds 1985 bij Pieremachochel, de volksdansgroep uit Utrecht die al sinds 1974 traditionele en nieuwe Nederlandse dansen ten tonele brengt. Hij speelt ook contrabas bij folkgroep Schraapstaal, met balfolkmuziek en liederen van rond de hele Noordzee op het programma.

En vandaag heeft Marco het voorrecht om twee van de ruim meer dan honderd dansen die op het repertoire van Pieremachochel staan aan jullie over te komen brengen!


Reserveren, Prijzen en Voorwaarden
Je reserveert een kaartje voor het bal, bal + workshop, of workshop. Je kiest aan de deur welke tarief je wil betalen. Voor reserveren, prijzen en voorwaarden zie boven voor de link naar Google Forms.

Let op! Je betaalt contant aan de kassa bij de deur. Later in de avond verplaatst de kassa naar de bar. Mocht je geen contant bij je hebben, dan kun je met de Albert Heijn aan de Voorstraat pinnen. Bij ons kun je helaas niet pinnen.


Fair Trade
Vind jij het belangrijk dat docenten en muzikanten eerlijk betaald worden? En, wil je dat Balfolk Utrecht kwaliteit levert? Neem dan Fair Trade! Want, goede docenten en muzikanten verdienen meer dan basic theebiscuits bij hun koffie. Verleid ze naar onze events met galettes. Daarom Fair Trade!


Eten en Drinken
We hebben een garderobe waar je je spullen kunt achterlaten. Laat je spullen niet op de banken liggen. Er is een Potluck. Iedereen neemt eten mee, die we dan met zijn allen delen. We zorgen dat er een aantal tafels staan met labeltjes: vegetarisch, vegan, vis en niet-vis vlees. Aangezien er balfolkers zijn met allergieën (noten, gluten, lactose, garnalen etc.) raden we aan om een ingrediëntenlijstje bij je eten te zetten.

Neem je eigen bord, bestek en opscheplepels mee, die zijn namelijk niet aanwezig in de Moira. En, het is lief als je na de potluck je eigen afval opruimt en/of weggooit. We zorgen voor een aantal vuilnisbakken.

De Moira heeft een bar waar je drankjes kunt bestellen.


Richtlijnen
Wij willen graag dat iedereen bij Balfolk zich vrij voelt om zichzelf te zijn en zich veilig voelt om aan te geven wat ze nodig hebben. We vinden het daarom belangrijk dat iedereen die naar onze bals komt op de hoogte is van een aantal richtlijnen waar we ons aan houden. Zo maken we de community voor iedereen zo veilig en fijn mogelijk. De richtlijnen voor onze bals: Dansrichtlijnen.
Alle balfolkevenementen die je op balfolk.nl kunt vinden, moeten zich in principe aan deze algemene richtlijnen houden.


Locatie
Het bal vindt plaats in de Moira, een fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht). Je moet de blauwe deur hebben aan de rechterkant. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal.