Korneel Jeuken bouwt installaties. Hij maakt gebruik van materialen die hij om zich heen vindt.Van alledaagse voorwerpen en gebruikte materialen, zoals hout en karton maakt hij architectonische objecten die ontstaan vanuit foto’s of grote tekeningen.
Een huis, een trap, een piramide, een podium: de vormen zijn eenvoudig en krachtig en daarom lenen ze zich voor oneindige mogelijkheden.Ze ontstaan door een beweging tussen de ruimte en het platte vlak.Een tekening of foto wordt een ruimtelijk model.Dit model kan via een foto weer leiden tot eentekening. Elk materiaal kan hiervoor worden gebruikt en leiden tot een beeld. Afplaktape kan net zo belangrijk zijn als acrylverf. Planken die in een vorige installatie gebruikt werden, kunnen met alle sporen van dien terugkomen in een nieuwe installatie.
Materiaal dat gebruikt is en dus een geschiedenis heeft, bepaalt de structuur.
In expositieruimte Moira gebruikt Korneel Jeuken deruimte als leeg canvas dat met ruimtelijke structuren of objecten gevuld kan worden. In zijn atelier begon hij met het bouwen van wanden, die weer leidden tot een ruimte. Deze ruimte leende zich voor een tekening. Zo zal de installatie na een soort kettingreactie zijn vorm krijgen. Belangrijk aspect bij de tentoonstelling zijn de T-shirts die hij maakte en die buiten merchandise bij het werk ook een onderdeel van de installatie zullen zijn. De shirts zijn te koop als kunstwerk maar zijn tevens gebruiksvoorwerpen en reclameobjecten. Deze mengeling van functies kunst, reclame en massacultuur stipt Jeuken aan en worden duidelijk in zijn beeldtaal.
Korneel Jeuken (Venray, 1975) studeerde in 2002 af aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam, en exposeerde onder meer in TENT. Rotterdam, De Fabriek, Eindhoven, Zenit, Turijn, kunstbunker Tumulka, München, en The Glasgow School of Arts, Glasgow.