Op zaterdag 5 februari vindt in de expositieruimte Moira de opening plaats van de expositie ‘Sitting on a branch wiggling my toes’ van Sayako Sugawara.

Sayako Sugawara is een Japanse kunstenares, opgeleid aan de Tama Art University in Tokyo en aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht. Ze woont en werkt in Londen. De metropolen waarin ze altijd heeft gewoond bepalen haar psychische leefomgeving. Ze laat zich inspireren door antennes, bouwputten, afrasteringen, telefoonpalen en hijskranen.

Haar fascinatie voor hijskranen is met name heel erg groot; ze ervaart deze als een soort reigers die op de stad neerkijken en in een geheime taal met elkaar kunnen communiceren. Ze fantaseert dat de kranen ‘s nachts als iedereen slaapt door de stad lopen om weer stil te staan bij het krieken van de dag. Als architect van haar eigen skyline gebruikt Sayako voornamelijk hout en ijzerdraad. Het hout vist ze het liefst tijdens een strooptocht uit containers en vuilnisbakken. Haar stadse sculpturen worden dus gecreëerd met afvalresten van de inspiratiebron. Op deze manier is het materiaal heel duidelijk onderdeel van de gedachte die er achter zit.

Voor Moira zal Sayako ter plekke nieuw werk maken met hier gevonden materiaal, waardoor er een aantal unieke sculpturen zullen ontstaan. Vanaf 5 februari kunt u deze Utrechtse skyline bewonderen in Moira expositieruimte.

Sitting on a branch wiggling my toes

Sitting on a branch wiggling my toes