Valerie van Leersum (1973) is in 2001 afgestudeerd aan de Hoge school voor
de Kunsten Utrecht. Sindsdien vond zij binnen de wereld van het theater een voedingsbodem voor haar fascinatie; het grensgebied tussen individu en imago.

Ook binnen haar vrije werk vormen de lagen die mensen om zich heen creëren, de signalen die zij uitzenden en de verlangens die zij met zich mee dragen, een complex spel. Dit zijn de elementen waaruit zij haar surrealistische werelden laat ontstaan.

De werken die van Leersum tijdens de expositie jeuk! laat zien bieden de kijker een voyeuristische blik in deze werelden en uiteindelijk in de wereld van de kijker zelf.

Klaartje de Hartog (1975) studeerde eveneens af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht op de afdeling 3D-design. Haar werk is momenteel te zien in het Schielandhuis in Rotterdam. Verder worden haar flipbooks op verschillende plekken verkocht.

Haar werk ‘de wachtkamer’ laat het gedrag zien van mensen die wachten op de dokter. Denk je op zulke momenten na over hoe je de vraag gaat formuleren… Vraag je ook nog even over dat rare kuchje!De verschillende houdingen die mensen hierdoor aannemen komen aan bod, het aspect tijd en haast spelen een grote rol in haar werk.

Jeuk! is een dubbelexpositie in Expositieruimte Moira, de kunstenaars vullen allebei een deel van de ruimte, de kunstenaars spelen met de houdingen die mensen gebruiken om zich een plaats te geven in onze maatschappij. Hun blik op de wereld lijkt luchtig, maar onderhuids…

U bent van harte uitgenodigd op de opening!

Jeuk! opening

Jeuk! Muur

Sex Sells Jeuk

klaartje1klein

Valerie1klein