Jeannette Slütter (1988, NL) presenteert in Moira een site-specific installatie met nieuwe werken die reageren op de bezoeker, de omgeving en op de betekenis van het tentoonstellen. De onderlinge relaties tussen de kunstenaar, de kunstwerken, de expositieruimte en de bezoeker worden onderzocht. Het resultaat is een steeds veranderende ruimtelijke installatie.

Het werk van Jeannette bestaat uit site-specific installaties waarbij de tentoonstellingsomgeving een grote rol speelt. Met minimale ingrepen worden diverse aspecten van een locatie uitgelicht. Tijdens haar afstudeerexpositie in 2015 leek het lokaal van de Haagse kunstacademie leeg te zijn op wat zitkrukken, planken en een karretje waarop een I-balk lag, na. Wie beter keek, zag dat de sommige krukjes van keramiek waren en dat de planken die plat op de grond lagen, voorzien waren van een extra toplaag. Een foto van een deel van de vloer bedekte de houten planken, waardoor deze plots extra meer aandacht kreeg. Door elementen uit de ruimte te herhalen, zoals ook de steunbalken uit het plafond, werden deze op een subtiele manier benadrukt.

In Moira speelt Jeannette ook een spel met herhalingen en veranderende posities. Zoals vaak in haar werk, worden de definities van en percepties over de kunstenaar, kunst en expositie bevraagt, waarbij gebruik gemaakt wordt van gangbare objecten die worden ondermijnd of bevestigd.

 

jeannette slutter flyer ak