Thomas Knopper (1993, NL) zoekt in zijn werk naar andere wijzen om alledaagse objecten te benaderen. Hij creëert nieuwe contexten voor gebruiksvoorwerpen waardoor deze anders ervaren kunnen worden. In het dagelijks leven worden deze voorwerpen bijna gedachteloos en als vanzelfsprekend gebruikt; de intrinsieke betekenis, de eigen kwaliteit ervan verdwijnt naar de achtergrond. Met zijn werk probeert Thomas weer meer aandacht aan het object zelf te geven.
In 2016 studeerde Thomas af aan de Gerrit Rietveld Academie met een fictief gereedschap van brons. De functie van dit ding was onduidelijk, in de context van de tentoonstelling leek het eerder een kunstobject te zijn dan een gebruiksvoorwerp. De titel “Gereedschapstuk” riep vragen op waartoe het ding zou kunnen dienen, waardoor het extra goed bekeken werd. In een ander werk, was juist wel heel duidelijk wat voor voorwerpen er waren uitgestald op de tafel, namelijk eetborden. Echter geen gewone, maar vervormde borden, soms met omhoog geknakte randen, dan weer samengestelde vormen van diverse borden in een object, maar ook slechts onderdelen van een bord. Van sommige borden zou nog gegeten kunnen worden, maar duidelijk was dat het hier niet meer om de functie van het bord ging, maar om de betekenis en de fysieke kenmerken van de bord en zijn vorm, zelf.
In Moira heeft Thomas zich laten inspireren door de diverse beeldende eigenschappen van het raam. Het raam is een opening in een verder gesloten wand, het geeft een doorzicht naar een wereld erachter. In de nieuwe werken die Thomas in Moira toont, spelen gelaagdheid, reflectie en projectie een grote rol.