Roland Spitzer

 

 

 

ruimtelijke werken

 

opening:           vr. 16 maart 19–21 uur

expositie:          17 mrt. t/m 1 apr. 2018

open:               13–18 uur

 

 

Roland Spitzer (DE, 1986) maakt het liefst grote ruimtelijke werken waar de toeschouwer omheen moet bewegen om het van alle kanten te kunnen bekijken. Zijn werken leveren vanuit verschillende perspectieven een ander beeld op waardoor er telkens weer iets nieuws te ontdekken valt.

 

In 2015 studeerde Roland af aan de Enschede academie AKI met grote sculpturen opgebouwd met geometrische vlakken en organische vormen. Het was het resultaat van een associatief onderzoek naar kleur, structuur en betekenis. Bestaande objecten werden gedeconstrueerd en ontdaan van hun oorspronkelijke functie. Op speelse manier werd met diverse onderdelen, een nieuwe vorm en identiteit geschapen.

 

In Moira toont Roland in “Three stages” iedere week een andere inrichting van zijn installatie waarbij de grenzen tussen het platte vlak en het ruimtelijke vervagen. Zoals vaker in zijn werk, wordt er gespeeld met herkenbare en onbekende vormen die door de- en reconstructies een nieuwe betekenis en context krijgen. De toeschouwer wordt hierdoor uitgedaagd vrij te associëren en te interpreteren.

 

Recentelijk ontving Roland de Werkbijdrage voor Jong Talent van het Mondriaan Fonds.

 

 

 

 

www.rolandspitzer.com