Eva Pel & Liesbeth Touw

 

 

POST POST PARADISE

 

installatie met fotografie en mixed media

 

opening:             za. 1 jul. 16–19 uur

expositie:            2 t/m 9 jul. 2017

open:                 vr. t/m zo. 13–18 uur

 

raamexpositie: 14 t/m 30 jul. 2017

te bezichtigen: dagelijks van buitenaf door de ramen

 

“Post Post Paradise” toont het werk van Eva Pel (1973, NL) en Liesbeth Touw (1968, NL). Tijdens deze duo-expositie gaan de diverse werken een visueel dialoog met elkaar aan en wordt onderzocht wat het paradijs kan zijn.

 

Voordat Eva Pel kunstopleidingen ging volgen (2005, Rietveldacademie; 2012 KABK Den Haag), studeerde zij sociale geografie (1997, UVA). Deze achtergrond vertaalt zich nog steeds in haar beeldend werk waarin vaak het menselijke gedrag dat onderhevig is aan veranderingen, centraal staat. In Moira presenteert zij nieuwe fotowerken gemaakt op het toeristische eiland Lanzarote. Wonderlijke vulkanische landschappen zijn afgedrukt op zeer groot formaat en vormen zo de setting voor de diverse werken van Liesbeth Touw.

 

“Paradise – How” is het langlopende beeldende onderzoek van Liesbeth Touw (2001, HKU; 2005, EKWC) naar een definitie van het paradijs. Het is een zoektocht naar de grens tussen verlangen en de werkelijkheid, en om deze grens te laten vervagen. Dit vertaalt zich in installaties waarin abstracte minimalistische werken als weergave van het onbereikbare paradijselijke, gecombineerd worden met realistische elementen uit de tastbare wereld. De resultaten van dit onderzoek –concentraten genoemd door Liesbeth- zijn nu in Moira te zien en komen tot uiting in een grote variëteit aan werken uiteenlopend van video, foto’s, tekeningen tot wandreliëfs en sculpturen.

 

 

 

 

www.evapel.com

www.liesbethtouw.com